Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2017 12:15 - Е-е-е, хайде и дядо Ви Луу Уп да Ви каже един виц
Автор: raamonlubelm0nd0 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 654 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.12.2017 16:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ...И може би именно това, че е твоя и „оригинална“ да е най-лошото, защото добавяш нова и „оригинална“ мъгла в иначе достатъчно мъгливия (мъгляв) пейзаж на псевдо-научните теории, бълвани от разни самозвани „магистри“ на екзотричните науки и „доктор хонорис кауза“ на магичното изкуство! ( за Никодим помня, че четеше псевдо-научните или добре популярно-научни статии в списание „Космос“ навремето, ти къде ги четеш тия неща, не те знам!) Казвам го, за да ти стане ясно, защото моето издателство не би издало такава книга. Защото (както ти сам казваш) в твоите разсъждения не припознавам такива, които биха се припокрили с вълненията на публиката, която купува книгите, които издавам. Ти ако искаш пей по цял ден: „Аре, Кришна! Гепи, Кришна[1]!“, но трябва да знаеш, че моята публика не само, че няма да оцени това, дори няма да поиска да се занимава с разглеждането му. Днес хората се вълнуват от Големия адронен колайдер[2] в ЦЕРН. Как не се намери някой българин да напише роман описващ вълнувашия живот на учените, работещи там и променящи света[3] пред очите ни, ама всички са вперили очи в пусто велико минало, което няма да се върне. Не може все за хайдути и хан Аспарух да се пишат романи, я, или за монаси от Атон, как си бъркали боите и в носа. Кой го интересуват тези работи днес? Да Ви, кажа ли? НИКОЙ[4]!)

★ ★ ★ ★ ★

 

 

Лист № не е ясно кой номер

 

И тъй като братята-китайци не можаха да ми забранят да направя изложба в Цюрих, ми изпратиха писмо, в което ме уведомяваха, че ми забраняват да нося обувки със седемсантиметров ток – „Зюп-ток“. Но само по площадите на Пекин и Шанхай, тази забрана не важи в Хонг Гонг. Всичко това се случи в деня, в който изкуфелите дъртаци от общинския съвет наградиха посмъртно дядо владика за културен принос към града и културата – неща, от които той приживе беше много, ама мно-о-ого далеч. Е, ето такива събития ме карат да не вярвам нито в кармата, нито в Бог...

(коментар на дядо Луу Уп Пинг:дяло Лу знае много и за кармата и за Бог и по тоз повод нека и дядо Ви Луу Уп да Ви каже един виц[5]:

Един член на ком-партията, който отговарял за полит-пропагандата, умрял. Естественно като атеист го пратили в Ада. Понеже бил много устат и много убедителен, успял да накара дяволите да го пуснат за ден-два да иде до Рая, че да види там как е. Пуснали го. Отишъл, но не се върнал. Не щеш ли, след седмица идва Сатаната на инвентарна инспекция, открил липсата и побеснял. Наказал дяволите и веднага се дигнал отива горе при Господа. Влиза в кабинета му и почнал отдалеч:

– Виж сега, Боже, съжалявам, че те откъсвам от Твоите дела, но се появи тук един проблем...

– Първо: – прекъснал го Господ. – към мен ще се обръщаш с „Другарю-Бог“! Второ: Давай направо, че закъснявам за партийното събрание! И трето: Ти луд ли си? Няма Бог!)

★ ★ ★ ★ ★


[1] да се чете със саркастичен тон!: - Нали това пеете? (бел. на Р.Фурнаджиев)

[2] Повече тук: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC_%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD_%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB и тук http://radar.bg/bg/pattern.php?id=1769&search=%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD+%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B5%D1%80

[3] И на практика създават бъдещето! (бел. на Р.Фурнаджиев)

[4] Глупости на колела! Ние се вълнуваме от такива книги и се гордеем със славното си минало! Не бива да забравяме героите си, а да ги уважаваме! Любими филми на цялото управление са „На всеки километър“, „17 мига от пролетта“, „Мера според мера“ и други. Лично на мен най-любим момент (който разкрива суровия бит на народа) ми е когато Дилбер Танас пита войводата: „– Е, бай Постоле, шо ке я праим сега тая пушка?“ (Бел. на подполковник Сидеров)
Добавено анонимно: – Боже, шефе, ти наистина ли? Всички знаем какво му отвръща Постоль Воевода!
Подполк. Сидеров: – Петров, казах, че ми е любим момента, в който Дилбер Танас пита, а не в който Постоль Войвода му отговоря! Ясно! И се пише воЙвода, а не воЕвода! Средновековна абривиатура, буквално означаваща „военновременен водач“ – „ВОЙ“ от ВОЙна и „ВОД“ от ВОДя. В по-късно време титла отговаряща на граф или барон. Още по-късно ръководител на чета от хайдути/комити.

[5] Извинявай, дядо Лу, но си почнал да забравяш! Вицът е за Ленин и изтърваш първата част! Но и така ти се получава. В този вариант явно си го чул от Славой Жижек. (бел. на Р. Фурнаджиев)
– А ти, чедо, какъв българин ще си ако не кажеш някому, че този виц вече го знаеш, но по друг начин! А, да, и ако не пишеш „КУР“ по стените! ;-) А на Славой аз му го разказах ако искаш да знаеш. (отговор на стария дядо Лу Уп Пинг)

-----------------------------------------------------

Това е откъс от книгата "ПОСЛЕДНАТА АБСТРАКТНА КАРТИНА". публиуван е тук, защото Росен се притесняваше, че ако помества вицове в самата книга първо: това е несериозно и второ: може да бъдат предявени претенции за авторски права върху тях. (бел. на Катерина Фурнаджиева)
 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: raamonlubelm0nd0
Категория: Лични дневници
Прочетен: 83615
Постинги: 42
Коментари: 75
Гласове: 141
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930